Till min Tex-Mex kyckling använder jag Fiddes Payne's Tex-Mex seasoning. Praktisk att ha hemma t.ex när du lagar enchilladas, tacos m.m. Smakar mycket bättre än dom kommersiella tacokryddorna, fräschare, inga konstiga tillsatser och billigare i längden.
Recept kommer här!
Tex-Mex-kyckling
1 påse tinade Majskycklingklubbor
3 msk (eller efter smak) Tex-Mex seasoning
salt
olja
6 potatisar
1-2 majskolvar
1 stor paprika
2-3 morötter
Värm ugnen till högsta temperatur, full värme (detta är för att kycklingen ska få en skjuts när den först sätts in i ugnen och för att skinnet ska bli knaprigt). Klyfta potatis och morötter. Skär upp majskolven och paprikan. Häll lite olja i en stor ugnsform. Lägg ner kycklingklubborna i den och gnugga in saltet och kryddan. Häll ner dom färdighackade rotsakerna och grönsakerna. Sätt in i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader. Ta ut efter 30 min. Servera!
Och ja, man får äta med händerna! |
Tips!
Satsa på färska majskolvar om det finns i din butik eller om du hittar det på någon marknad. Det blir så mycket godare.
Vill du inte ha tex-mex-smak, ta rosmarin och vitlök eller citron och timjan och byt ut parika och majs mot palsternacka, rotselleri och rödlök.
Det här känns som bra studentmat, för folk med lite pengar och lite tid! :) ska absolut prova det! Hoppas ni allihopa mår bra!
SvaraRaderaTusen kramar!