Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 2 september 2010

Tex-Mex kyckling - allt i ett

Trots att jag älskar laga mat och speciellt härliga långkok så kommer det dagar då man varken har tid, lust, ork eller fantasi till att laga middag. Då är det bra med rätter som inte kräver så mycket tid och nästan sköter sig själv. Bara hacka, krydda och sen svisch in i ugnen! Kycklingklubbor passar t.ex. utmärkt för detta ändamål. De finns ofta till bra pris, klubborna har saftigt kött och är lättlagade. Ta helt enkelt dina favoritkryddor, hacka lite rotsaker och grönsaker och skjuts in i ugnen. Svårare än så behöver man inte göra det. Låt dig inspireras fritt eller så testar du mitt recept på Tex-Mex-kyckling.

Till min Tex-Mex kyckling använder jag Fiddes Payne's Tex-Mex seasoning. Praktisk att ha hemma t.ex när du lagar enchilladas, tacos m.m. Smakar mycket bättre än dom kommersiella tacokryddorna, fräschare, inga konstiga tillsatser och billigare i längden.


Recept kommer här!

Tex-Mex-kyckling
1 påse tinade Majskycklingklubbor
3 msk (eller efter smak) Tex-Mex seasoning
salt
olja
6 potatisar
1-2 majskolvar
1 stor paprika
2-3 morötter

Värm ugnen till högsta temperatur, full värme (detta är för att kycklingen ska få en skjuts när den först sätts in i ugnen och för att skinnet ska bli knaprigt). Klyfta potatis och morötter. Skär upp majskolven och paprikan. Häll lite olja i en stor ugnsform. Lägg ner kycklingklubborna i den och gnugga in saltet och kryddan. Häll ner dom färdighackade rotsakerna och grönsakerna. Sätt in i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader. Ta ut efter 30 min. Servera!

Och ja, man får äta med händerna!



Tips!
Satsa på färska majskolvar om det finns i din butik eller om du hittar det på någon marknad. Det blir så mycket godare.
Vill du inte ha tex-mex-smak, ta rosmarin och vitlök eller citron och timjan och byt ut parika och majs mot palsternacka, rotselleri och rödlök.

1 kommentar:

  1. Det här känns som bra studentmat, för folk med lite pengar och lite tid! :) ska absolut prova det! Hoppas ni allihopa mår bra!
    Tusen kramar!

    SvaraRadera